De koningin van de aanval

Voor welk niveau: 1100 - 1600 rating
Wanneer: Op dinsdagavond van 20:15-21:15, startdatum: 25-1
Kosten: €100,-

Aanmelden voor de introductiesessie

In dit programma laten we ons inspireren door een van de bruutste aanvalsspelers ooit: Judit Polgar. Met haar aanvallende stijl was ze van jongs af aan een gevreesde tegenstander en wist ze menig (oud)-wereldkampioen te verslaan.  Garry Kasparov schreef dat op basis van haar partijen "if to 'play like a girl' meant anything in chess, it would mean relentless aggression.".

De aanvalskunsten worden je in twee delen aangeleerd. In het eerste deel bespreken we vier vaardigheden voor een succesvolle aanvaller. Je leert aan de hand van Polgar’s partijen hoe je een aanval opbouwt, verdedigers uitschakelt, toegang tot de koning creëert en de aanval bekroont. We beginnen bij ons doel (de bekroning) en werken van achter naar voren.

Met deze kennis op zak bekijken we in het tweede deel drie scenario’s: de koning in het midden, gelijke rokades en tegengestelde rokades. Van ieder scenario bespreken we de belangrijkste kenmerken en aanvalstechnieken. Naast de interactieve groepstrainingen, ontvang je opgaven en documentatie om jouw aanvalskracht ook buiten de training om te verhogen. 

Programma:
25-1: Introductie (gratis en vrijblijvend)
8-2: De aanval bekronen
15-2: Toegang tot de koning creëren
1-3: Verdedigers uitschakelen
8-3: Een aanval opbouwen
22-3: Koning in het midden
29-3: Gelijke rokades
12-4: Tegengestelde rokades
19-4: Herhaling, vragen & afsluiting

Technische informatie:
Voor de trainingen gebruiken we een combinatie van Zoom (om te bellen) en Lichess (om te schaken). Deelnemers ontvangen een vaste Zoom link die toegang geeft tot alle trainingen. Installatie van Zoom is niet noodzakelijk; de link kan ook in de browser worden geopend. Gebruik van een microfoon en camera is ook niet noodzakelijk, maar bevordert wel de interactie tijdens de trainingen. Voor toegang tot het trainingsmateriaal en de opgaven is een Lichess account nodig, dat is hier gratis aan te maken. 

Korting voor studenten en senioren
Ben je een student of 65+? Dan krijg je 20% korting op alle trainingsprogramma's van Chess with Legends.

Vragen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier.