Strategie met Steinitz

Voor welk niveau: 1400 - 1800 rating
Wanneer: De volgende editie van dit programma staat nog niet gepland. Interesse doorgeven kan via het inschrijvingsformulier.
Kosten: €70,-

Interesse doorgeven

In dit programma gaan we terug naar 1885 en bezoeken de grondlegger van het positionele spel: Wilhelm Steinitz. Tot ieders verbazing wist deze man tegenstanders tot overgave te dwingen zonder in de buurt te komen van hun koning, noch door materiaal te winnen. Wat kunnen we van hem leren?

In het trainingsprogramma gidst een revolutionaire partij van Steinitz ons langs vier hoofdthema's. Via interactieve groepslessen, opgaven en documentatie, ga je met de thema's aan de slag en zorgen we dat de Steinitz in jou naar boven komt.

Deelnemers ontvangen:
* Vijf online groepstrainingen van 60 minuten:
Training 1: Introductie
Training 2: Sterke en zwakke velden
Training 3: Het loperpaar
Training 4: Stukken verbeteren
Training 5: De open lijn
* Een korte samenvatting (pdf) van iedere training
* Zelfstudie opgaven na iedere training

Technische informatie:
Voor de trainingen gebruiken we een combinatie van Zoom (om te bellen) en Lichess (om te schaken). Deelnemers ontvangen een vaste Zoom link die toegang geeft tot alle trainingen. Installatie van Zoom is niet noodzakelijk; de link kan ook in de browser worden geopend. Gebruik van een microfoon en camera is ook niet noodzakelijk, maar bevordert wel de interactie tijdens de trainingen. Voor toegang tot het trainingsmateriaal en de opgaven is een Lichess account nodig, dat is hier gratis aan te maken. 

Korting voor studenten en senioren
Ben je een student of 65+? Dan krijg je 20% korting op alle trainingsprogramma's van Chess with Legends.

Vragen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier.