Stuk voor stuk legendes

Voor welk niveau: 1000 - 1500 rating
Wanneer: De volgende editie van dit programma staat nog niet gepland. Interesse doorgeven kan via het inschrijvingsformulier.
Kosten: €80,-

Interesse doorgeven

Als beginnende schaker word je overspoeld door tactiek; de stukken vliegen je om de oren en wie de meeste stukken slaat, wint. Daarna kom je langzaamaan in een nieuwe fase: tegenstanders geven niet meer zomaar wat weg en om een partij te winnen, zal je meer uit de kast moeten halen. Een hoop vragen komen daarbij op: moet ik mijn lopers ruilen voor paarden, of juist niet? Hoe breng ik mijn torens in het spel? En hoe verandert de rol van de koning doorheen een partij?

In dit programma beantwoorden we die vragen door te focussen op de legendes in het schaakspel zelf: de koning, de dame, de toren, de loper, het paard en de pion. Elke training nemen we een stuk onder de loep en bespreken we hoe dit stuk het beste kan worden ingezet, welke uitdagingen het kent en hoe de rol van het stuk verandert doorheen de verschillende fases van een partij.

Programma:
Introductiesessie (gratis en vrijblijvend)
Training 1: De koning
Training 2: De dame
Training 3: De toren
Training 4: De loper
Training 5: Het paard
Training 6: De pion

Deelnemers ontvangen:
* 6 online groepstrainingen van 60 minuten
* korte documentatie over ieder stuk (pdf)
* zelfstudie opgaven

Technische informatie:
Voor de trainingen gebruiken we een combinatie van Zoom (om te bellen) en Lichess (om te schaken). Deelnemers ontvangen een vaste Zoom link die toegang geeft tot alle trainingen. Installatie van Zoom is niet noodzakelijk; de link kan ook in de browser worden geopend. Gebruik van een microfoon en camera is ook niet noodzakelijk, maar bevordert wel de interactie tijdens de trainingen. Voor toegang tot het trainingsmateriaal en de opgaven is een Lichess account nodig, dat is hier gratis aan te maken. 

Korting voor studenten en senioren
Ben je een student of 65+? Dan krijg je 20% korting op alle trainingsprogramma's van Chess with Legends.

Vragen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier.